Tørre øjne kan helbredes

Tørre øjne kan behandles, så du får dit gode syn igen

Tørre øjne er en meget udbredt tilstand, som rammer ca. 25% af den voksne befolkning. Tørre øjne skyldes enten, at øjnene producerer for få tårer, eller at de tårer, der produceres, er af ringe kvalitet.

Symptomerne på tørre øjne kan være forskellige. Det sker tit, at vores kunder oplever en forringelse af deres syn og kommer ind og får taget en synsprøve, men det viser sig, at deres problemer skyldes tørre øjne. Og det kan vi gøre noget ved. En behandling med øjendråber eller øjengel kan hjælpe dig.

Typiske symptomer på tørre øjne

  • Svien
  • Øjne, der løber i vand
  • Følelse af grus i øjnene
  • Svært at åbne øjnene om morgenen
  • Lysfølsomhed
  • Røde øjne
  • Uskarpt syn
  • Kortere anvendelse af kontaktlinser
  • Trætte og ømme øjne efter langvarigt arbejde foran computeren

Tørre øjne er en folkesygdom, som har fået meget lidt opmærksomhed og oftest kommer man først sent i kontakt med sundhedssektoren. Det er vigtigt med behandling og diagnose af, hvilken type af tørre øjne man har. Mange har både brug for øjendråber og renseprodukter for at lindre symptomerne.

Behandling

Trin 1: Øjendråber og gel
Der findes forskellige typer tåresubstitutter, som lindrer ubehaget ved tørre øjne. De tårelignende dråber findes i letflydende og gellignende form. De europæiske retningslinjer for behandling af tørre øjne anbefaler at øjendråberne skal være konserveringsfrie og fremhæver øjendråber af den nye generation, som indeholder cellebeskyttende trehalose. Vi bruger produkter fra Thealoz Duo, som opfylder alle krav.

Trin 2: Rensning af øjenlåget
Skånsom rensning, der er tilpasset det følsomme øjenområde, kan forbedre kvaliteten og kvantiteten af tårefilmens eget lipidlag, hvilket betyder, at øjnene bliver mindre tørre pga. forbedret smøring og mindsket fordampning fra øjets overflade.

Rensningen af øjenlåg kan også betyde, at behandlingen med øjendråber har en bedre effekt, uanset lidelsens sværhedsgrad.
Ved MGD (en af de mest almindelige årsager til tørre øjne) fungerer kirtlerne i øjenlågskanten ikke, som de skal. Ofte er kirtlernes udgangskanaler tilstoppede af tykt sekret. Rensning og massage af øjenlågskanterne kan hjælpe med at genskabe funktionen.

Vi har rigtig god erfaring med behandling med Thealoz Duo øjendråber og gel. Mange af vores kunder fortæller, at deres problemer med tørre øjne er blevet mindre eller helt forsvundet.

Prøv om det også kan hjælpe dig, vi har produkterne i butikken i Roskilde – og til en fornuftig pris.

Thealoz Duo øjendråber

Del nyheden

Læs videre