James Ay danske solbriller

Plantebaserede solbriller fra danske James Ay

Vi har fået et nyt super spændende dansk solbrillemærke i butikken. James Ay er et univers af solbriller, som er skabt ud fra tanken om, at når man tager et par på, befinder man sig i et øjeblik og en tilstand, hvor solen varmer ens sind og letter ens hjerte.

Følelsen af solens stråler giver brændstof til vores liv og nærer kreativiteten i os. Follow the sun.

Bæredygtighed

Solbrillerne er lavet af plantemateriale – også kendt som bio-acetate. Det består af celloluse, som er et protein fra planter, og bomuldsfrø og træfibre, hvilket gør at materialet er 100% nedbrydeligt i naturen.

Efterlader du dine solbriller i skoven fx, vil 90% af materialet være omdannet til naturgasser efter kun 115 dage. Resten omdannes til vand og biomasse. Acetaten kommer fra det anerkendte, italienske Mazzucchelli i Italien der har over 100 år på bagen.

James Ay bruger OBE-hængsler med en særlig gummibelægning, som gør dem slidstærke og giver brillen en lang levetid. De er desuden lavet af 60% genanvendt metal fra ældre hængsler, hvilket gør dem til et robust og bæredygtigt valg. 

Emballagen er lavet af genbrugt læder, og pudsekluden er lavet af aflagte plastikflasker. For hver ordre, planter James Ay et træ!

Vi ønsker at bevare den verden, vi lever i ved at give mere tilbage til planeten, end vi bruger. Det betyder helt konkret, at vi går efter at lave et positivt aftryk med vores forretning, når alle mellemregninger er er gjort op.

James Ay kommer fra Aarhus, Danmark, hvor Torben Holt startede virksomheden i sommeren 2019. Det hele startede i Australien og New Zealand, hvor Torben rejste til med sin kæreste for at starte virksomheden op. I dag har James Ay showroom og kontor i hjertet af Aarhus. James Ay er i dag repræsenteret i New Zealand, Australien, Danmark, Sverige, Frankrig, Grækenland, Tyskland og Storbritannien.

Kom ind og find dine nye yndlingssolbriller!

Del nyheden

Læs videre