BIG Vision fra Rodenstock

Rodenstock bag ny revolutionerende øjenmåling

En synsprøve er ikke bare en synsprøve: Hos Pernille Damgaard Optik ar vi en årrække brugt DNEye® Scanneren fra Rodenstock, som nu er blevet opdateret til at registrere hver enkelt detalje i dine øjne, så du kan få skræddersyede brilleglas, der passer præcist til dit syn.

Alle øjne er forskellige, og hvis der ikke tages hensyn til det under synsprøven og kun medtages ganske få måleværdier for hvert øje, så ender brillebæreren med en standardløsning, der ikke passer til synet.

Som den første brilleglasproducent i verden gør Rodenstock det nu muligt at opmåle hvert enkelt øje præcist og fremstille de mest præcise brilleglas på markedet ved at bruge de omfattende data, der er indhentet på baggrund af tusindvis af målepunkter for hvert individuelle øje. Scanneren fra Rodenstock måler over 7.000 punkter i hvert øje.

“Vi er en eneste optiker i Roskilde, der har DNEye-scanenren, så kom ind og få målt dit syn hos os, hvis du ønsker en helt præcis opmåling af dine øjne,” siger Pernille Damgaard.

B.I.G. – biometrisk og intelligent

Den nye innovative filosofi har fået navnet ”B.I.G. Vision® for all” – B.I.G. står for Biometric Intelligent Glasses.

“Vi er den eneste brilleglasproducent, som laver en biometrisk model af hele øjet. Det omfatter øjets synsstyrke og flere tusinde datapunkter”, fortæller Anders Hedegaard, CEO for Rodenstock-koncernen. “De bliver opmålt af optikeren med vores DNEye®-scanner og anvendes direkte i produktionen af det enkelte brilleglas.”

På grundlag af disse data genererer Rodenstock en biometrisk øjenmodel for at finde frem til det enkelte øjes centrum med skarpt syn. Det fremstillede brilleglas giver på den måde knivskarpt syn uanset vinkel og synsretning, både ude i periferien, på kort, mellemlang og lang afstand.

98% af alle brilleglas passer ikke til brillebrugerens øjne

Rodenstock har regnet sig frem til, at det kun er 2% af alle progressive brilleglas, der passer til brillebæreren:

“Gennem lang tid har mange optikere været tilfredse med at undersøge øjet ved hjælp af en forenklet standardmodel – uden at se på det individuelle øje. Derfor fremstilles næsten alle progressive brilleglas i dag ud fra faste parametre, som kun gælder for en meget lille procentdel af brillebærerne i verden. Det har medført, at 98% af brillebærerne med progressive brilleglas har brilleglas, der ikke passer perfekt til deres øjne”, fortæller dr. Dietmar Uttenweiler, leder af afdelingen for forskning og udvikling samt strategisk markedsføring af brilleglas hos Rodenstock.

Eksempelvis passer standardværdien for øjets længde kun til 14% af alle øjne, for lang- og nærsynethed er det 27%, for bygningsfejl 16% og for øjenkammerets dybde 25%. Hvis du tager højde for alle disse værdier samlet set, passer standardmodellen for øjne kun i 2% af tilfældene. Det betyder, at det kun er 2% af brillebærere med progressive brilleglas, der udnytter deres fulde synspotentiale.

Briller fra Pernille Damgaard passer 100%

Hos Pernille Damgaard Optik har man brugt øjenscanneren fra Rodenstock i mange år, så her har kunderne altid fået de bedste og mest individuelt tilpassede brilleglas. Med den nye teknologi er det bare blevet endnu bedre!

Bestil tid til en test.

Del nyheden

Læs videre