Rodenstock Øjenscanner


Mange har svært ved at se klart i trafikken i de mørke timer. Hos Pernille Damgaard Optik i Roskilde er det muligt at få scannet sine øjne i en Roenstocks øjenscanner, så de nye brilleglas matcher øjnene 100 %. Det giver et bedre nattesyn, skarpere kontraster og større synsfelter.

Hos Pernille Damgaard Optik i Roskilde er det muligt at få justeret sit syn mere præcist ved hjælp af ny teknologi. DNEye-scanneren fra Rodenstock udfører et digitalt fingeraftryk af øjet – altså en meget detaljeret høj-præcisionsmåling – og anvender disse data i de nye brilleglas. Flere kunder har allerede prøvet scanneren og har oplevet deres nye briller som noget af en øjenåbner – bogstavelig talt. En af dem er Kirsten Nielsen fra Roskilde, som har brugt briller, siden hun var 13. Hun kører meget bil, men er først nu, efter et besøg i øjenscanneren, helt tryg ved at køre i mørket.

Tidligere havde jeg svært ved at orientere mig, når der kom lysreflekser fra eksempelvis biler. Det har bl.a. givet mig store problemer i forhold til at køre bil, og jeg har altid været meget træt efter en længere køretur i mørket. Med mine nye briller med DNEye er jeg rigtig blevet sluppet løs, siger Kirsten og ler højt – og det har gjort en virkelig stor forskel for mig. Det er anden gang, jeg køber nye briller med DNEye, og jeg var slet ikke i tvivl, da Pernille foreslog at benytte den nye øjenscanner til at blive korrigeret for nattesyn, fortæller Kirsten Nielsen, som ikke længere generes af refleksionerne fra lyset når det er mørkt.

Revolution inden for brilleglas
Hos Pernille Damgaard Optik er der stor tilfredshed med den nye scanner – både hos kunderne og hos indehaver Pernille Damgaard, der betragter teknologien som en revolution inden for brilleglas. Det er ikke noget nyt, at man kan scanne øjet. Men ved hjælp af den nye teknologi er det nu muligt at anvende alle data fra scanningen og give kunden brilleglas, der er tilpasset øjnene 100 % i hvert eneste punkt i brilleglasset.

Alle øjne er forskellige, og alle øjne har nogle afvigelser fra det ideelle øje, som kaldes ’aberrationer’. Med scanneren kan vi måle aberrationerne, og ud fra pupillernes størrelse kan vi beregne, hvordan afvigelserne påvirker synet på alle synsafstande, forklarer Pernille Damgaard.

De eneste i Roskilde som har øjenscannerne fra Rodenstock
Scanneren giver os mulighed for at tilpasse brillerne præcis til den enkelte kunde. Brilleglas, der er produceret ud fra en DNEye-scanning, er for øjnene, som et perfekt skræddersyet jakkesæt er for din krop, siger Pernille Damgaard.

Både personer med behov for enkelt- og flerstyrkeglas vil få gavn af de nye DNEye-glas, men nogle vil opleve en større forskel end andre.

– Når vi har scannet en persons øjne, kan vi rådgive om, hvor meget og hvordan han eller hun vil få gavn af de nye brilleglas. Men alle vil opleve et mere naturligt synsindtryk, skarpere kontraster og et større synsfelt, forklarer Pernille Damgaard.

En kæmpe gevinst i hverdagen
Et bedre nattesyn er i sig selv en stor gevinst, men kunderne oplever også, at de større synsfelter gør læsning og andre dagligdags opgaver langt mere behagelige.

Det har Kirsten Nielsen også oplevet.

– Mit syn om dagen er også blevet markant bedre. Førhen tog jeg ofte mine briller af og på, men nu sidder de konstant på min næse. De giver mig et mere kontrastrigt syn og et bedre overblik, fordi jeg ikke skal dreje hovedet så meget, når jeg læser avis eller følger med i undertekster på tv. Det er de bedste briller jeg har haft, smiler Kirsten Nielsen.

dneye-pernille-damgaard_kirsten-nielsen_nattesyn_3x365

Del nyheden

Læs videre