havaianas solbriller

Vi har fået Havaianas solbriller!

Solskin, glæde, sjov og funktionalitet, det er noget, der inspirerer Havaianas, og det afspejles tydeligt i brandets sortiment af farvede solbriller.

Havaianas solbriller er designet til både mænd og kvinder, derfor findes solbrillerne i 3 forskellige størrelser – small, medium og large.

Alle modellerne har originale rammer og sidestykker lavet af gummi i et stort udvalg af farver, som de berømte flip-flops. Ægte sommerstil!

Lad dig blive fristet af disse lyse, dristige farver og vælg den slags solbrille, der passer bedst til din personlighed.

Pris. 599,- kr. Børnesolbriller 500,- kr.

Tilmeld dig Kundeklubben og få 20% rabat på alt.

 

Talla Eyewear - nyt i butikken

Talla Eyewear – kun for mænd !!

Så er der spændende brillenyt til mændene.

Den franske optiker Gianluca Gualandi har designet en brillekollektion til mænd, der stiller store krav til deres briller og solbriller – både med hensyn til funktion og udseende.

TALLA EYEWEAR er dedikeret til mænd, der vil have briller, som tilføjer noget ekstra og unikt til  deres maskuline elegance.

Kom ind i butikken og kig!

Læs mere på tallaeyewear.com

 

Solcreme til dine øjne

Solcreme til dine øjne

Husk solbrillerne! Solbriller er det bedste værn til at afværge kræft og operation i øjet – og i værste fald blindhed – lyder det nu samstemmende fra overlæge, Kræftens Bekæmpelse og Optikerforeningen.

Vi er på vej mod nye og lysere tider, der kalder på solbriller. Men hvor rigtigt mange danskere investerer i et par solbriller, fordi de synes, det er et smart accessory, er det de færreste, der  gør det for bevidst at beskytte øjnene mod solen.

Danskerne ved for lidt om sol
Optikerforeningen undersøgte i 2013 danskernes viden om UV-stråler og øjne ved at spørge 1.015 danskere i alderen 18-74 år. Her svarede 75 procent, at de faktisk ikke ved, hvad UV-stråler betyder for eventuelle øjenskader. Og selv om vi i dag skriver 2018, er der ikke meget,
der tyder på, at budskabet er nået ud til befolkningen.

“Det er min oplevelse, at de fleste danskere ikke ved ret meget om, at øjnene er særligt udsatte for solskader. En del af forklaringen er, at de gængse solkampagner ikke har ret meget fokus på solbriller,” siger øjenlæge Maria Voss Kyhn, overlæge, ph.d. og seniorkonsulent ved Øjenklinikken ved Rigshospitalet.

Det bakker formand for Optikerforeningen, Per Michael Larsen, op om.

“Det er også vores opfattelse, at vi er et pænt stykke vej fra at få lært danskerne, at det er en god idé at bruge solbriller, så det er utroligt vigtigt, at både optikere, øjenlæger og Kræftens Bekæmpelse står sammen om at få spredt budskabet til flest muligt,” siger han.

Du kan læse hele artiklen i Optikerforeningens nye magasin.

 

ØJENLÆGE MARIA VOSS KYHNS BEDSTE RÅD OM SOLBRILLER

  • Solbrillerne bør findes frem,når UV-indekset er på eller over tre – også på skiferien, på vinterferien sydpå og på vandreturene i bjerge.
  • Solbriller hjælper mod lys-refleksioner i en våd vejbane.
  • Solbriller handler ikke om mærke eller pris, men om at beskytte100 procent mod både UVA-og UVB-stråler. Det garanterer CE-mærkede solbriller.
  • Vælg de rigtige farver til den retteaktivitet. Man kan få solbriller i mange farver, der filtrerer lyset forskelligt alt efter, om man er ved vandet eller bag rattet.
  • Pas på børnenes øjne. Børns øjne er særligt følsomme overfor UV-stråling, da linserne er klarere og pupillerne større end hos voksne.
  • Husk at det er mængden af lys og refleksion af UV-stråler, der skal afgøre, hvornår solbrillerne tages ud af etuiet – og ikke temperaturen udenfor. Solen kan være skarp året rundt – især hvis man står på ski eller vandrer i bjergene tættere på solen.
  • Tjek dagens UV-indeks på dmi.dk og via app’en ”UV-INDEKS”, der kan downloades gratis via AppStore og Google Play.
ORIGIN fra nine eyewear

ORIGIN – japansk inspireret nyhed

Vi har fået den nye brilleserie fra danske nine eyewear i butikken – og de er flotte!
Serien “ORIGIN” i acetat er inspireret af de japanske håndværksmæssige dyder.

Stellene er monteret med sidesteg og ultratynde fleksible beta titanium stænger. Poleringen er japansk topkvalitet. Tilsammen giver det netop den lethed og komfort, nine er verdenskendt for.

Kom ind i butikken og bliv forelsket!

nine eyewear reddot awardnine eyewear har i år modtaget den prestigefyldte og internationalt anerkendte Red Dot Design Award 2017 i kategorien Produktdesign.

Læs mere på nine-eyewear.com

Rodenstock

Rodenstock fylder 140 år

Vi ønsker Rodenstock, som er vores hovedmærke indenfor glas, et kæmpe tillykke da de fylder 140 år.

Om Rodenstock

Virksomheden blev grundlagt af brødrende, Josef og Michael Rodenstock, i 1877. I 1899 lavede de den første solbrille med styrke og UV beskyttelse. I 1959 går de internationalt og er de første som har kendte ansigter til at promovere deres. Produkter, såsom Hildegard Knef og Brigitte Bardot.

I 1968 lancerer Rodenstock de allerførste farveskiftende brilleglas. ”R´et” bliver brand i 1991 og bliver kendt for at være innovativ, og letvægt og funktionelt. I 2011 præsenteres vi for den nye Eyelt R teknologi og sammen med DNeye Scanneren kan vi nu udnytte hver enkelt syn 100%.

Skab en god solbrille-vane for dit barn


Børns øjne – og ikke mindst de blå af slagsen – er særligt udsatte for de farlige UV-stråler fra solen, som kan give langsigtede skader på synet. Mange forældre er ikke opmærksomme på problemet og glemmer at give deres børn solbriller på, fortæller Pernille Damgaard fra Pernille Damgaard Optik.

Voksne er som regel gode til at huske solbrillerne til sig selv, men det står straks værre til, når det kommer til børnene. Og det er uheldigt. For børn er særligt udsatte for de skadelige UV-stråler fra solen.

Børn opholder sig generelt mere i solen end voksne og modtager tre gange så meget soleksponering som voksne på et år. Samtidig er linserne klarere, og pupillerne er større end hos voksne, viser en amerikansk undersøgelse*. Det betyder, at et barns øje ikke kan filtrere UV-stråling fra på samme måde, og at en større del af de farlige stråler derfor når nethinden.

Få børn bruger solbriller
For meget UV-stråling øger fx risikoen for grå stær, og over årene kan det i værste fald være med til at udvikle kræft i og omkring øjet. Men til trods for det, er der ikke meget fokus på problemet herhjemme, og det undrer Pernille Damgaard.

– De færreste tænker på at beskytte deres børns øjne mod UV-stråling. Jeg ser i hvert fald ikke mange børn med solbriller, og børnesolbriller udgør max fem procent af vores samlede solbrillesalg i butikken – og jeg hører fra mine optiker-kolleger rundt i landet, at billedet er det samme hos dem. Det er tankevækkende, når man ved, hvilke konsekvenser, UV-stråling kan medføre på langt sigt, siger Pernille Damgaard.

Blå øjne har mindre naturlig beskyttelse
Ifølge den amerikanske rapport skal ikke mindst blåøjede børn passe på solens stråler. Blå øjne indeholder mindre af det beskyttende pigment melanin end fx brune øjne, og noget tyder på, at risikoen for UV-relaterede synsproblemer derved øges.

Uv-stråling er ikke kun noget, der hører steghede middelhavsstrande til. Det findes i høj grad også i Danmark. I sommerperioden kan det såkaldte UV-indeks nå op på cirka 7. Så snart UV-indekset er over 3, anbefales det, at man beskytter sig – og sine børn – imod solen med eksempelvis let tøj, solcreme og altså også solbriller.

Skab en god solbrille-vane for børnene
Pernille Damgaard forklarer, at tre ting er afgørende, når det handler om solbriller til børn.

– Først og fremmest skal de have komplet UV-beskyttelse, og det har solbriller med mærkerne CE eller UV400. Dernæst skal de sidde godt fast på næsen, så de ikke falder af, når barnet løber rundt. Men det vigtigste råd er at huske at give barnet solbrillerne på. De gør ikke meget gavn i en taske eller en skuffe. Det handler om at skabe en god vane, som kan være med til at forebygge øjenskader senere i livet, siger Pernille Damgaard.

Pernille Damgaard forklarer desuden, at solbriller også er en god ide på de grålige sommerdage. Omkring 90 procent af den farlige UV-stråling kan nemlig trænge igennem let skydække.

* Finding Your Shades, Protecting your vision, foretaget af The Vision Council

Vi har fået fede etuier i butikken

Etuier er næsten et af sommerens must-haves, når det kommer til at passe på vores solbriller. Derfor er det med stor glæde, at vi kan fortælle, at vi har fået nye og super fede etuier fra Sejr Copenhagen. Sejr Copenhagen er en dansk designvirksomhed, som blev grundlagt i 2009 af parret Birgitte Sejrsen og Peter Aaholm.

Mission

Sejr Copenhagens mission er at skabe et tidløst design, som kan anvendes igen og igen – og til enhver lejlighed. Derfor benytter de udelukkende naturmaterialer af meget høj kvalitet, som tåler at blive brugt – år efter år.

Sejrs produkter bliver hovedsageligt lavet på mindre værksteder i Columbia og på Filippinerne, hvor chefdesigner Birgitte Sejrsen jævnligt opholder sig og arbejder med de ansatte. Som noget nyt har Sejr åbnet eget læderværksted i Danmark, hvor en del af vores accessories fremstilles. Vi kan derfor garantere, at vores designs altid bliver produceret under de bedste forhold og får al den omtanke og kærlighed, som et Sejr-produkt kræver.

Materialer til etuier m.m.

Alle materialer er ligesom vores producenter nøje udvalgt. Til størstedelen af vores skindtasker og punge anvender vi okselæder fra fritgående sydamerikansk kvæg, mens hovedbestanddelen i vores smykker er det lette og allergivenlige metal titanium. Fiskeskind fra bl.a. laks og pigrokke samt sælskind og rensdyrskind indgår i mange af vores smykker og accessories. Det er dekorative, slidstærke og bæredygtige materialer, der efter vores mening fortjener opmærksomhed.

Med et Sejr-produkt i hånden får du stilrent dansk design af højeste kvalitet, som er produceret under de bedste vilkår.

Designeren bag

Birgitte Sejrsen er chefdesigneren bag Sejr Copenhagens tasker, smykker og accessoires, og hun er især kendt for sit stilrene udtryk og brugen af gode naturmaterialer. Med en baggrund som retsodontolog og senere en designuddannelse på den anerkendte Magrethe-Skolen er Birgittes unikke evne for detaljer dybt forankret i alt, hvad hun designer for Sejr Copenhagen – lige fra håndlavede, minimalistiske smykker til tidløse tasker med gennemtænkte finesser.

Lancering af nyt mærke

Caroline Abram – vi lancerer et nyt fransk mærke i butikken.

Kom til franske fristelser torsdag den 8. juni kl. 14.00 – 18.00 med bobler og macarons

Caroline Abram er en ung fransk designer, der designer frække og funky briller. Caroline er oprindeligt optiker og har fantastisk sans for både design og pasform. Stilen er 50’er/ 60’er inspireret og der bruges alt fra de helt klassiske farver, til de mere sprælske farvekombinationer. Caroline Abram har egne butikker i Paris. Hun har designet damebriller i snart 6 år. Feminine faconer i acetat, noget i retrostyle andre helt nytænkning.

Vælger du at købe et Caroline Abram brillestel med Rodenstock glas får du stellet gratis og køber du to briller samme dag får du halv pris på hele brille nr. to.

Denne dag har vi hele kollektionen i butikken og Yvette som kører med kollektionen til daglig vil være her og fortælle om bandet og vejlede i faconer, stil og farver.

Undgå tørre øjne

Lider du af tørre øjne? Nu kan du få friske øjne hele døgnet rundt.

Thealoz Dou har udviklet 3 helt fantastiske produkter, som kan hjælp dig med at undgå at få tørre øjne i løbet af dagen.

NYHED! Thealoz Duo Gel – Ekstra langvarig effekt sammenlignet med dråber

Om natten er tårefilmens tykkelse reduceret. Det indebærer, at uanset hvile symptomer der var inden sengetid, bliver symptomerne med tørre øjne værre, fordi øjnene har været lukkede om natten. Carbomer bevirker at gelen virker i længere tid end dråberne og derfor egner sig særlig godt til brug om natten. Gelen egner sig også til de perioder om dagen, hvor øjnene har behov for ekstra hjælp til at holde på fugten.

Thealoz Duo

Thealoz er en unik kombination af naturlig cellebeskyttelse og smøring. For at hjælpe tårefilmen med at komme i balance, anvender vi de naturligt forekommende stoffer trehalose og hyaluronsyre. Dråberne beskytter, genfugter og smører dine øjne og kan også benyttes sammen med kontaktlinser.

Blephaclean

Vidste du, at god øjenlågshygiejne er en vigtig forudsætning for effektiv drypning mod tørre øjne? Blephaclean sterile vådservietter fjerner pus og skorper fra øjenlågskanten og fugter den følsomme hud tæt ved øjet. Blephaclean er konserveringsfri og udviklet i tæt samarbejde med hud- og øjenlæger og anbefales som basisbehandling ved alle typer af tørre øjne.

 

 

Foredrag med Line Baun Danielsen

Torsdag den 4. maj, får vi besøg af den charmerende og veltalende Line Baun Danielsen. Hun giver sit bud på, hvad udseende og opførsel betyder, når vi møder andre mennesker. Og hvad tænker andre, når de ser og møder os?

Hver dag dømmer og bedømmer vi hinanden ved første øjekast. Nogen er ragende ligeglade med, hvad andre måtte mene om dem. Men langt de fleste vil gerne opfattes positivt eller seriøst – særligt når vi er på job. Vi sender bevidst og ubevidst signaler i alt fra vores valg af tøj, make-up, hår, briller, hvor lidt eller hvor meget vi smiler – til de ord, der vælter ud af vores mund.

“Skab dig”

Som TV-vært i 28 år, har Line Baun lagt ansigt og krop til seernes vurderinger. Hun har fået elevatorblikket – og ikke mindst modtaget tusindvis af breve og mails fra folk med søde, sjove, kærlige, ubehagelige, uartige og grænseoverskridende kommentarer.

I ”Skab Dig” får du et bud på det hele.
Vi ser på, hvordan vi kan blive mere bevidste om vores signaler – og måske justere på det her og nu.

Nine eyewear vil samtidig præsentere deres kollektion og vi taler om hvilke briller, der klæder dig ud fra ansigtsform og type. Der tilbydes eksklusive rabatter på hele brillen. Rodenstock stiller med en ekspert i deres brilleglas.

Vi serverer en let anretning og et glas bobler.

_______________________________

Køb din billet i butikken.
Sidste friske for køb af billetter er mandag den 24. april og tilmelding er først gældende, ved afhentning af billetten i butikken

PRIS: 75 kr.